Категорії розділу

Цікава інформація [16]

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 203

Друзі сайту

Статистика





Понеділок, 23.10.2017, 04:38
| RSS
АГЕНЦІЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ "ЛАУРА"  
Головна
Каталог статей


Головна » Статті » Цікава інформація

Національна кухня Німеччини

Національна кухня Німеччини

Всі ми знаємо не лише про німецьку пунктуальність, але й про те, що німці дуже люблять смачно поїсти. Хто не чув про німецькі ковбаски, пудинги та рагу?
    Традиційна німецька кухня, крім безперечного смаку, відрізняється великою розмаїтістю страв, які різняться в залежності від земель (територіальних округів). Це залежить від природних умов і ходу історії, але у всіх без винятку районах Німеччини найбільший успіх мають м'ясні вироби. Різноманітність ковбасок, сосисок, сардельок (Bratwurst), включаючи всесвітньо знамениті білі баварські ковбаски (Weisswurst), призначені не лише для вживання у вигляді закусок або бутербродів, але і в якості інгредієнтів
 до приготування других страв.


         Насамперед це, звичайно ж, відома всьому світі Sauerkraut - тушкована квашена капуста з сосисками.

Далі слідує довгий перелік різноманітних супів, приготування яких неможливе без ковбасок або сосисок, наприклад: картопляний суп з сосисками, гороховий суп з ковбасою, і популярний берлінський Eintopf - густий наваристий суп, якого вистачить замість цілого комплексного обіду!

 Очевидно, з м'яса німці готують чудові другі страви. Дивлячись у меню, просто не знаєш, що вибрати з довгого списку відбивних котлет (Kotelett), шніцелів, биточків (Klops), грудинки на реберцях (Rippchen), кров'яної ковбаси з родзинками (!), Філе по-гамбурзьки, шморбратенів, шнельк-лопсів, біфштексів по-гамбурзьки тощо. Не менш різноманітними є м'ясні «пари» - гарніри, які подаються у вигляді варених або тушкованих овочів, рису, бобових страв.

Цікавим є також той факт, що для жителів східної Німеччини обов'язковим пунктом у меню є страва національної польської кухні «бігоша» - тушкована квашена та свіжа білокачанна капуста, в яку додають різні види м'яса, копченості та гриби. Для німців, чия батьківщина - північне примор'я, головна страва - риба, яку вони варять, тушкують у соусі, смажать або коптять.

Для німецької кухні яйця є не менш улюбленим інгредієнтом у страві. Яйця фарширують, запікають, роблять до них заправки з сиру або помідорів, комбінують з картоплею, а також в яєчню додають копченого оселедця, а в омлет - картоплю та зелень.

Німецькі домогосподарки радують своїх домочадців різноманітною випічкою. Ну а ті, хто не може похвалитися кулінарними здібностями або наявністю часу, не забувають зазирнути в численні булочні та кондитерські. Небайдужим до солодких і борошняних виробів німцям є з чого вибирати: лише хліб налічує понад двадцять сортів, а закінчити обід можна десертом з солодкого пудингу, желе, мусу, фруктового салату, приправленого одним з численних соусів, сиропів або морозивом. Багато хто, напевно, чув про німецькі пироги, список яких почесно очолює знаменитий яблучний штрудель - національна гордість Німеччини. Пирогів і тортів взагалі незліченна кількість: з найніжнішим тістом, з додаванням шоколаду або горіхів, з незрівнянними начинками з вишні, груш, слив або сиру тощо. Всі ці чудові творіння прикрашає чудовий крем або збиті вершки, загалом - все залежить лише від вашого смаку та розміру шлунка.

Говорячи про напої, на думку відразу приходять знамениті «пивні» животики, всесвітньо відомі пивні фестивалі та неймовірно спритні офіціантки, що подають за раз близько десятка пивних кухлів. А все тому, що пиво - найулюбленіший з німецьких напоїв. Пиво п'ють за сніданком, обідом та вечерею. Пиво п'ють навіть замість води, коли мучить спрага. Справжній «пивний край» Німеччини - Баварія, батьківщина не лише небаченої кількості сортів пива (на кожну пору року - свій), але й центр німецького фестивалю пива Oktoberfest, який щорічно відвідує на початку жовтня незліченна кількість гостей з різних країн. . Найпоширеніші сорти пива - weisse, weizen і weissbier можна купити в будь-якому магазині або замовити в барі. Крім традиційних пшеничних сортів, у Німеччині виробляється малинове пиво, спробувати яке можна в Берліні.

Німці, які живуть на півдні та південному заході Німеччини дуже шанобливо ставляться до вина. Для приготування вина використовують виноград, який вирощений в долинах Рейну та Майну, завдяки чому напій набуває легкий фруктовий смак. Подорожуючи по Німеччині, обов'язково варто спробувати вино різних регіонів. Кожен з його сортів володіє унікальним букетом запахів і смаків. Особливо популярні рейнські вина. 

На півночі країни, де клімат прохолодніший, після щільного обіду вважається не гріхом випити чарку хлібної горілки. Вона не дуже міцна, а тому у неї м'який смак.

Словом, німці дуже шанобливо ставляться до свого раціону й здорового харчування, тому велика увага приділяється підтримці мережі громадського харчування - їдалень (на підприємствах), кафе і ресторанів. У повсякденному житті німців кафе і ресторани відіграють велику роль. Там не тільки обідають або вечеряють, а й приходять (найчастіше сім'ями), щоб приємно провести час, відволіктися від буденних турбот, особливо по суботах і неділях, коли більшість магазинів не працюють. Німецькі кафе - справжнє місце зустрічі різних поколінь, молодь і пенсіонери спілкуються за кухлем пива або бокалом вина, слухають музику, танцюють. До речі, танці - теж загальна розвага, незалежно від віку. Зрозуміло, що і збираються німці з приводу сімейних та інших урочистих подій переважно в ресторанах.

Для тих, кому хочеться іноді покуштувати чогось з іншої кухні, можна запропонувати італійську піцу, турецький дьонер, або страви з меню російських бістро, за якими не обов'язково вирушати в привокзальні закусочні, - все частіше їх можна купити і в центрі міста. Шанувальники фаст-фуду можуть без зусиль відшукати ресторан з мережі «Макдональдс» (або аналогічного йому Burger King) практично в будь-якому місті Німеччини.

 

Список страв, які обов'язково потрібно спробувати в Німеччині:

Суп із сочевиці

Німецький ковбасний суп

Айнтопф з кислої капусти "Укермюнде"

Рибний айнтопф "Шпеервальд"

Гуляш з перцем по-німецьки

Хек з картоплею по-німецьки

Гамбурзький картопляний пиріг

Лотаринзький пиріг з салом з листкового тіста

Крім пива й сухого вина, неодмінно спробуйте глінтвейн. У Німеччині він особливий!






Категорія: Цікава інформація | Додав: Alla (07.11.2010)
Переглядів: 11441 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 3.4/5
Всього коментарів: 2
2  
Fgggv

1  
роскажіть про страві

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Copyright MyCorp © 2017